Data: 22.01.2020   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Sunt de acord ca sunt civilizati si ca sunt inaintea nostra cu "nu 50 de ani" ci cu 100.

Dar mai cred ca aplicarea foarte bine a legilor a determinat acest fapt. Aici e foarte usor sa dai in judecata pe cineva (chiar daca ti s-a parut ca s-a uitat la tine intr-un fel care nu ti-a placut). Asta ne povestea un coleg si de abia atunci mi-am dat seama ca asa este.

Un alt exemplu l-am trait chiar in complexul de locuinte in care stam. Inca din ianuarie (2009), managerul ne-a instiintat (printr-un pliant detaliat) ca se va incepe renovarea cladirilor din complex in cateva zile. A doua zi am primit in posta un formular prin care puteam sa-i dam in judecata daca suntem impotriva (daca avem probleme medicala; alergii la praf; copii mici). Evident ca nu ne-am incadrat si desi am ramas uimiti de aceasta situatie, am realizat peste nu mai putin de o luna ca lucrarile nu au inceput (conform planului detaliat pe care tocmai il primisem). Pe semne cineva asta facuse... a dat curs "invitatiei" la dat in judecata.

In complexul in care locuim sunt spanioli (apropo, spaniola e a doua limba de circulatie aici - daca nu vrei sa vorbesti in engleza, in mod cert vanzatorul sau vanzatoarea iti va vorbi in spaniola, daca tu o vei face primul), americani, indieni etc. Asta din ce am vazut pe la sala de gimnastica.

Si fie ca sunt americani sau nu, slabi sau grasi, batrani sau tineri, toti fac sport. In fiecare dimineata, cand ma uit de pe balcon in parcul de langa complex, vad cel putin 4-5 persoane care alearga, merg intr-un ritm mai alert (mars) sau poate doar merg lejer.


   
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...