Data: 22.06.2021   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Mi-am dat seama ca trebuie sa ma adaptez rapid la stilul american (deloc neplacut). Stiu ca in trafic stau cateva minute pe cate o portiune de drum marcata cu limita redusa de viteza, da' apoi voi merge foarte lejer pe autostrada (cu minim 100km/h) si voi ajunge imediat unde doresc.

Au astia pamant... o gramada... asa ca au facut risipa la a-l folosi.

Autostrazile sunt imense(largi), cate 3-4-5 benzi de circulatie si intotdeauna o banda de stationare in caz de avarie pe marginea din dreapta si pe marginea din stanga. Da, adica la mijlocul soselei.

Pana in banda de urgenta de la mijlocul soselei, s-au gandit sa mai suplimenteze autostrada cu inca o banda numita "carpool" (pentru masini in care se gasesc mai mult de 2 calatori si pentru motociclisti - banda de viteza).

Am aflat mai tarziu si motivul existentei acestei benzi: in felul acesta, se reduce volumul de noxe eliberat in atmosfera, incurajand populatia sa mearga cate mai multi intr-o masina (si sa ajunga mai repede folosind aceasta banda) - decat sa conduca fiecare cate o masina (dar sa foloseasca oricare din celelalte 3-4 benzi - mai aglomerate).

Pe marginea autostrazii exista un zid cu rol de protectie si de izolare fonica pentru cei care stau in imediata vecinatate a autostrazii. Zidul e prevazut din loc in loc cu cate o usa, pentru acces pe autostrada a persoanelor cu rol de interventie rapida in caz de accident.

Aproape tot zidul e "imbracat" intr-un fel de iedera - asa am vazut-o eu. De cum a dat caldura(martie-aprilie 2009), "iedera" a inceput sa infloreasca si in loc de verde, era toata galbena (verdele frunzelor paleste in fata puzderiei de floricele mici si galbene). O frumusete...

   
    1. Niste strazi...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...