Data: 03.08.2021   |   Harta site-ului |  Contact  

   

"Iedera" este tunsa din cand in cand de personal angajat pentru curatarea autostrazii.

Totul e la linie, la punct si virgula. Curatenia de pe strazi e intretinuta si cu mesaje de genul "Don't trash California!", pe panouri electronice mari, de pe marginea autostrazii. Cand nu sunt reclame, pe panouri sunt anuntati timpii de ajungere din acel loc la urmatoarele orase(in functie de trafic) sau astfel de indemnuri la pastrarea curateniei. Si... ca sa va mai destind un pic, am sa va povestesc o intamplare foarte haioasa, legata de curatenia pe autostrada... Intr-o zi, pe minunata autostrada 101 (ce strabate California din sud in nord), vad la vreo 500 de metri in fata, un camion care scotea muuuuult fum in urma... Fum?!? Nuuu, cu cat ma apropiam de el, cu atat imi dadeam seama ca nu e chiar fum... fumul ce ramanea in urma era o patura de frunze (culese pe semne din zonele urbane). :) Acest camion imprastia totul in urma sa, pe autostrada. Si mai batea si vantul, si o alta parte din frunze se ducea si pe contrasens. Si acolo, rumoare... "de unde atatea frunze?"... am ras cu lacrimi...sper sa va fi transmis si voua aceasta senzatie prin aceste cateva randuri.

Traficul se monitorizeaza si din balon (cu heliu) si se transmite live si la televizor si pe un anumit canal de radio. Se anunta zonele aglomerate si eventualele accidente.

Orice incident se poate anunta de pe autostrada. Nu e nevoie neaparat de telefonul personal. Pe marginea strazii se gasesc din loc in loc (cu o frecventa destul de mare), telefoane de urgenta, montate pe niste stalpi. Ele sunt alimentate de la niste panouri solare (20cm x 20cm) asezate intr-un unghi potrivit in varful stalpului. Cineva facuse cercetari serioase aici, de vreme ce toate panourile solare au inclinatii diferite.

   
    1. Niste strazi... In departare de vede San Francisco (zona financiara)
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...