Data: 22.06.2021   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Anaheim - Disneyland (continuare)

Asa ca a sarit in masina si a inceput sa exploreze imprejurimile Los Angeles-ului. A ajuns pana in Anaheim - un oras in care s-a simtit confortabil: mile intregi de pamant intrerupte uneori de cate-o ferma modesta, case in stil victorian. I se parea ca viseaza, ca a fost teleportat intr-o alta era. Anaheim semana foarte mult cu locurile in care a copilarit, in Marceline, Missouri. A fost ca o reintoarcere acasa. Gasese locul potrivit pentru parcul sau.

In 1952, Walt a creat compania WED Enterprises, cu scopul de a-si construi visul. Investitia era deschisa oricui. Si-a pus toate economiile in aceasta companie si a fost deschis oricui dorea sa-i devina partener. Deoarece viziunea initiala a fost extinsa, bugetul necesar (initial de 10 000 de dolari americani) a ajuns la 4 milioane de dolari.

Oficialii orasului Anaheim au ezitat la inceput. Disney si-a sustinut din nou ideea ca parcul sau ar fi mai degraba un loc de amuzament pentru familii decat un carnaval. Prioritatile erau curatenia si o atmosfera de familie. Temerea primarul orasului Anaheim (Charles Pearson) ca Disneyland va deveni un loc unde se mananca arahide si se arunca pe jos, a fost spulberata de Disney, care a garantat ca in parc nu se vor vinde arahide si guma de mestecat.

Constructia parcului de distractii a fost anuntata in 2 aprilie 1954, iar deschiderea catre public avea sa se faca in 17 iulie 1955.

Asa a inceput Walt Disney sa isi vada visul cu ochii.

... iar azi, ne bucuram in fiecare moment petrecut in Disneyland...   
    1. Anaheim - Disneyland
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...