Data: 22.06.2021   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Cu gandul la o viitoare vizita (in care sigur vom veni din timp la vizitata si evident vom cumpara si minunatele "bilete rapide", verificam rapid harta muzeului si ... "Hai la acvariu...", am zis.

Zona acvariului (Steinhart Aquarium) - un intreg nivel, subteran - cuprindea acvarii imense cu pesti giganti, pisici de mare dar si pesti multicolori din zona Caraibelor. S-au gandit de asemenea si la o zone "de teste", unde cine dorea (copiii erau cei mai numerosi acolo) putea pune mana pe stelute de mare si un fel de arici de mare (niste ghemotoace mici, mov si cu multi tepi). Nu m-am putut abtine si am inhatat si eu un arici de-un tep si bineinteles i-am cerut lui Lorin sa-mi faca si-o poza...
Mii de pesti multicolori, meduze fosforescente, un crocodil alb (foarte rar), caluti de mare care de-abia de se zareau de cat de bine se camuflasera printre ierburi marine... ecrane pe care puteai urmari filmulete subacvatice, o masinarie in care se vedea o holograma a unui peste pirania, masinarie prevazuta cu o mica fanta pentru a introduce mana (iar de indata ce masinaria "simtea" mana curiosului, producea un sunet de muscatura si holograma parea ca vine spre tine) ... sunt lucrurile cu care ne-am delectat privire.

A urmat apoi acoperisul... "Imaginatia omului nu cunoaste limite", mi-am zis. Ce vazusem din interior, parea sa aiba sens cand am ajuns sus... Acoperisul valurit, prevazut cu ferestre rotunde, avea... pamant cu iarba pe el.

Pareau niste dealuri de iarba (iar la imensitatea cladirii, chiar pareau dealuri adevarate)... daca n-as fi stiut ca pe dedesubt e un muzeu, as fi zis "ce deal minunat...da' ce-s cu ferestrele?!? Parca-s in Stapanul Inelelor...".

Poza alaturata este chiar de pe acest acoperis... Desi poza este destul de mica, se pot observa cele 2 ferestre deschise pentru aerisire, prin care picaturile de ploaie intrau "nerusinate" in interior, agasandu-ne.

   
    1. Acvariul Steinhart din interiorul muzeului Academia Stiintelor
    1. Acoperisul Academiei Stiintelor in aceeasi zi ploioasa in care am pozat si Music Concourse.
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...