Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

De cum coboraram din avion, intepeniti dupa 14 ore de zbor, nu aveam decat un singur gand... sa ma intind cat mai repede pe-un pat, iar Lorin, bineinteles sa fumeze o tigara. Asta si facu' pana cand un coleg de la munca il recunoscu si ne facu' semn sa ne grabim la masina.

Dupa prezentari si politeturile de rigoare, colegul ne invita iar la masina. Nu intelegeam graba lui... Ne povesti ca avionul cu care tocmai venisem a avut intarziere si ... el ne asteptase cu masina in fata iesirii de mai bine de 20 de minute... Se prefigura o amenda daca nu pornea mai repede de acolo.

Lorin azvarli nervos tigara nici pe jumatate fumata si se repezi la una din valize. Nu aveam decat doua. Javier (asa il chema pe colegul nostru) avea sa fie foarte surprins de asa numar mic de bagaje (mai ales ca venisem sa stam un an si jumatate, nu in concediu). Ridica dintr-o spranceana cand i-am marturisit "da, astea-s toate bagajele!" si nestand pe ganduri se repezi si el la cealalta valiza.
In cateva secunde deja si porniram la drum. Nu stiam unde... dar sigur undeva unde sa ne relaxam,am gandit eu...

Javier era tare sociabil, vorbea intr-o engleza perfecta si zambea usor orice-as fi spus; era mexican si urma sa plece in tara natala in doar doua saptamani. Ne-a povestit ca-i pare rau ca pleaca, dar nu avea de ales. Firma facea restructurari. Criza incepuse sa se simta deja si aici. Aveam sa aflu mai tarziu ca inca 5 colegi plecasera in decurs de 3 saptamani.

Oboseala isi facea simtita prezenta iar tot corpul meu parea ca nu mai vrea sa ma asculte. Asa ca m-am intins comod pe canapeaua din spate, lasandu-i pe cei doi (Javier si Lorin) sa discute. Priveam iesirile si intrarile in aeroport ca un copil curios; in mai putin de 10 minute de la sosirea pe taram american, eram susprinsa deja de ceea ce vedeam... Autostrazi...suspendate, "cu floricele" -cum aveam sa le spun mai tarziu-, cu cate 6 benzi pe sens, plus una de rezerva, benzi curate si un numar impresionant de indicatoare care te anuntau din timp care este urmatoarea iesire de pe autostrada...

   
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...