Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Termenul "Silicon Valley" a fost inventat de Ralph Vaerst, un antreprenor din nordul Californiei. Prima utilizare publica a fost folosita de Don Hoefler, un prieten al lui Vaerst, care a utilizat acest termen ca titlu al unei serii de articole publicate in ziarul saptamanal "Electronic News". Seria, intitulata "Silicon Valley USA" a inceput in paginile ziarului, in 11 ianuarie 1971.
"Valley" se refera la Santa Clara Valley (valea Santa Clara), situata in zona sudica a San Francisco Bay, in timp ce "Silicon" se refera la marea concentratie de companii producatoare de semiconductoare, microprocesoare (cipuri de siliciu) si la industria calculatoarelor concentrata in aceasta zona.

Mii de companii isi au sediul in aceasta zona. Printre acestea se numara: Adobe Systems, Advanced Micro Devices (AMD), Apple Inc., eBay, Google, Hewlett-Packard, Intel, Nvidia, SanDisk, Oracle, VMware, Yahoo!, Sun Microsystems, Symantec, Vendio Services Inc., Facebook, IBM Almaden Research Center, Netscape, Opera Software, Palm Inc., PayPal (acum parte a eBay), Youtube, Citrix, Cisco, Hyatt, Foundry Network.

Cine n-a folosit pana acum calculatoare HP, IBM sau Apple (cu microprocesoare Intel sau AMD, cu placi grafice Nvidia) sa caute pe internet (cu ajutorul motoarelor de cautare furnizate de Yahoo sau Google) tot felul de informatii ?!?
Cine n-a folosit cu succes, din postura de client al unei aplicatii web (in Java - limbaj dezvoltat de Sun Microsystems), baze de date Oracle?
Cine n-a folosit browser-ul Opera?
Cine n-a folosit vreodata discuri de memorie SD (dezvoltate de SanDisk), fie ca e vorba de camera video sau foto, fie ca e vorba de propriul telefon?
Cine n-a auzit de antivirusul Norton de la Symantec?
... sau de vanzarile pe eBay, de PayPal?

   
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...