Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Concertul numarul 4...

Nickelback

.. a avut loc in prima zi a lui septembrie 2009, pe cunoscutul (de-acum) Shoreline Amphitheatre din Mountain View ... Locatia imi amintea din nou de cele doua experiente (Mayhem si Crew fest) traite aici... Am plecat direct de la serviciu, si am ajuns cu 5-10 minute inainte de reprezentatia data de a doua trupa din deschidere: Hinder. Nu erau asa de tipatori si racnitori ca cei de la Crew fest (cu atat mai mult ca cei de la Mayhem). Era in limitele suportabilului. Ba chiar, pe alocuri, placut. Cateva melodii au reusit sa ma faca sa ma legan un pic pe picioare...:o)

Publicul... parca venise la plaja, sau mai bine zis la iarba verde... Toti (ma rog, majoritatea) cei care aveau locuri la peluza(ca si noi) venisera dotati cu cearceafuri, paturi si scaune mici (ca de pescar)... ?!?... cei asta? Ce fac astia? Si sa-i fi vazut cum se descaltau inainte sa se aseze pe paturi... ma umfla si rasul... Diferenta notabila fata de celelalte concerte...

Surprinderea de pe fata mea il facu pe Lorin sa imi spuna ce i-a zis tata: "Asa cunosti un popor; mergand in mijlocul lor, studiindu-le comportamentul...". Mda, mare-i poporul asta! Multe natii, comportamente dintre cele mai diverse... am trait s-o vad si p-asta... Si inca mai numar... Mai avem 4 concerte pe lista... Mai am ce vedea...


Dupa cantarea data de trupa Hinder, s-a facut o pauza, suficient cat sa se rearanjeze scena pentru Nickelback iar publicul sa se mai racoreasca la o bere, sa se relaxeze pe "paturici", la o conversatie lejera... sa faca si cateva poze (de cele mai multe ori, cel ce apasa butonul aparatului foto era si unul dintre cei care apareau in poza; uneori, se solicita unui participant la concert din apropiere sa li se faca o poza de grup) ... Foarte frumos... ca-n tabara... N-am fost eu in prea multe tabele cand am fost mica, dar am apucat in liceu si facultate sa particip la cateva excursii, sezatori si manifestatii artistice... Aceeasi atmosfera... cearceafuri, paturi sau izopren (ca la cort) intinse pe iarba rece a peluzei (papuci de-o parte), grupuri-grupulete folosind la maxim fiecare coltisor al paturii, servind cu pofta din cate-un hot-dog (neaparat cu ketchup si cartofi prajiti alaturi), sorbind dintr-o bere-doua-trei...cine le mai stie numarul?!...


Si cum stateam noi linistiti si aratam toti dintii la micutul aparat foto (tocmai achizitionat - special pentru a face poze la concertele unde nu ni se permite sa intram cu aparat si lentile puternice)... Poc! Poc!...dinspre scena... Trezireaaaa! Incepe Nickelback.

Ma asteptam la altceva, dar am fost placut surprinsa. Devenea din ce in ce mai bine. La vreo trei melodii am si aplaudat... mare realizare, nu?

Trupa canadiana facea si ea show, in stilul Green Day, alternand 2-3 melodii cu momente in care solistul vocal isi odihnea corzile vocale. Nu mai auzisem de trupa asta (desi am citit dupa, ca este trupa canadiana cu cel mai mare succes comercial - vanzand peste 30 de milioane de discuri in intreaga lume). De abia dupa ce l-am vazut pe Chad Kroeger (blondul solist vocal al trupei), mi-am dat seama de ce se vindeau(ca painea calda) la magazinele de pana-n amfiteatru, mustati negre cu lipici si de ce multi dintre participanti si le aplicau cand faceau poze... Solistul avea barba si mustata... Blondutze si naturale cei drept; nu asa de negre (si de platic) ca cele de la vanzare... Dar e ceva, nu?!? Sa se vanda mustati pentru ca solistul are mustata... Scot astia bani din piatra seaca. Concluzionez: "Marketingul trupei isi facuse treaba bine."

Cateva poze (vreo 200 asa) si melodii intregi filmate cu micutul aparat foto, mai concluzionez o data - pe baza a tot ceea ce vazusem si ascultasem:"Frumos! Din ce in ce mai bine. Incepe sa-mi placa sa merg la concerte rock...".

   
    1. Concert Nickelback
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...