Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Strazile

Dupa 4 zile in care am condus dupa indicatiile lui Lorin, am hotarat sa cumparam un GPS. Atatea iesiri si intrari in autostrazi n-am vazut in viata mea. Desi totul e marcat si bine semnalizat, am avut probleme cu viteza in trafic. Limita maxima legala este de 65mph (mile pe ora)- pe highway sau 55mph - pe freeway.

Si nici nu trebuie sa te gandesti prea mult pe ce autostrada esti ... pe margine stau aliniate frumos, la distanta de 5-6 mile, panouri ce indica viteza maxima legala.

Tot incercand sa gasim drumul corect spre serviciu (neavand GPS) incetineam si puteam incurca traficul. Nu se punea problema ca as fi claxonata, ci ca as primi amenda ca merg prea incet. Si apropo de claxonat, in legislatia lor se spune ca nu e voie sa claxonezi soferul din fata pentru ca "il stresezi si devine suparat" :o) )

Auzi la ei ... pai, daca vine un american (obisnuit cu asa legi) si conduce-n Bucuresti (pentru maxim o saptamana), cred ca se intoarce-acasa cu parul alb ...

Mi s-a intamplat (nu o data) sa vorbesc cu Lorin si sa uit efectiv sa pornesc la semafor. Nu am auzit vreun claxon ... pai ce era la gura soferilor bucuresteni daca in secunda 1 de cand s-a facut verde n-am pornit ...
Tot asa, obisnuita cu traficul din Bucuresti (unde daca "nu te bagi in fata cuiva, nu esti sofer adevarat") ... ma refer la "taiat calea" unuia si altuia ... ghiciti ce! ... nici atunci n-am primit claxoane; nici macar semnalizari din faruri. Fiecare din cei carora "le-am taiat calea" au incetinit si m-au last sa-mi fac "parada".


   
    1. Niste strazi...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...