Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Sistemul metric

Tranformarile din grade Fahrenheid in Celsius, din galoni in litri, din feet in metri, din mile pe ora in km/ora, m-au zapacit complet...

Greu cu sistemul asta metric... Inca mai am probleme. Am ajus sa-mi fac un program in java care-mi calculeaza din mile in km, din Fahrenheid in Celsius, din foot in metri, din pounds in kg. :o)

Sa ma fi vazut prin magazine cum ma schimonoseam cand calculam in gand "asta inseamna ... 1.5 kg" sau cand imi zicea "doamna GPS" sa fac la dreapta in "2 mile"... hmmm... "auzi la ea"...
Iata si o lista utila pentru cei care doresc sa stie prin ce-am trecut:

  • 1 galon US = 3.78541178 litri (am scris "galon US", pentru ca exista si "galon UK"- acolo galonu' e 4.54609 litri... cred ca ma apucau toate traspiratiile transportand 1-2 galoane de suc in Anglia)
  • 1 pound = 453.59237 grame (eu aproximam la 1/2kg, ca sa-mi iasa un calcul rapid)
  • 1 mile = 1.609344 kilometri (aici aproximam in minus la 1.5km... ei, ce mai conteaza 100 de metri... :o) )
  • 1 foot = 0.3048 metri (aici ma gandeam ca fac trei pasi si am parcurs un metru)
  • la capitolul transformari din Fahrenheid in Celsius nu m-am descurat niciodata. In fiecare zi verificam temperatura locala pe Google si ma gandeam: "e peste 65 Fahrenheid, e bine, e cald"... "e peste 90F, e innabusitor" si nu mai radeti... pe langa faptul e "Fahrenheid" e un cuvant greu de scris, mai e si complicat de calculat (dupa o functie exponentiala). Olimpiada la matematica chiar nu m-a ajutat... calculul in gand a cati "Celsiusi" sunt in 61 de Fahrenheid, era un adevarat chin... In urmatorul capitol aflati si trasformarile ce-mi dadeau dureri de cap.
   
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...