Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Capitolul acesta este populat cu o multime de informatii culese de mine de la fata locului, dar si de pe diferite site-uri cu detalii istorice despre orasele americane (cateva dintre website-urile folosite pentru documentare sunt: www.wikipedia.com, www.sftravel.com, www.sfgate.com). Toate pozele sunt efectuate in locurile prezentate, iar prelucrarea lor ("rama" verzuie din jurul lor) este efectuata cu Abobe Photoshop.

San Francisco

Populatia sa de 808 976 de persoane situeaza San Francisco pe locul al patrulea la nivelul Californiei si al 13-lea la nivelul Statelor Unite. Am vizitat si noi cateva din cele mai intersante atractii turistice ale San Francisco-ului si m-am gandit sa vi le prezint si voua in cele ce urmeaza.

Daca m-ar intreba cineva ce loc te-a impresionat mai mult in San Fransico, raspunsul ar veni prompt: Golden Gate Bridge. L-am fotografiat dintr-un punct special amenajat pentru turisti. Singurul indiciu care imi sta la dispozitie pentru a va indica maretia / grandoarea lui, este chiar poza alaturata. A se observa masinile de pe pod.
Podul leaga San Francisco de "Marin County" si are 1.7 mile lungime. El poate fi traversat atat cu masina, cat si cu bicicleta (are o banda speciala pe fiecare sens de mers), dar si pe jos (avand trotuare largi, de asemenea pe fiecare sens). La fiecare capat al podului sunt parcari si puncte special amenajate pentru turistii dornici de fotografiat panorama coplesitoare. N-am vazut asa ceva niciodata si sper ca prin aceasta poza sa pot transmite macar o particica din ceea ce am simtit cand am fost acolo.
Am auzit de la colegi ca din punctul in care am pozat se vad foarte bine artificiile date in ziua de 4 iulie (ziua in care America si-a proclamat independenta).
Am citit cateva materiale despre acest pod si am aflat ca el a fost construit in 4 ani si a costat 35 de milioade de dolari. Mult-putin?!? Am inteles ca a fost terminat inainte de data anuntata de constructor si chiar si sub bugetul prognozat. De... americani...   
    1. Golden Gate Bridge ... Priviti cat de mici se vad masinile de pe pod! Si aproape toate sunt jeep-uri...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...