Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Long Beach

Aquarium of the Pacific (Acvariul Pacificului) din Long Beach a fost deschis in 20 iunie 1998, cu o investitie de 117 milioane de dolari si este unul din cele mai mari acvarii din Statele Unite ale Americii, avand 12 500 de animale marine, 650 de specii si aproape 50 de acvarii ce necesita mai mult de un milion de galoane (adica 3,78 milioane litri) de apa marina (din Pacific).

Acvariul Pacificului este organizat pe 2 nivele, prezentand la primul nivel animale marine din partea de sud a Californiei, iar la nivelul doi animale din Nordul Pacificului si din zona tropicala a Pacificului (admirand la acest ultim nivel animalele in acvarii in aer liber).

De cum intram dam cu ochii de un acvariu urias, despre care citesc ulterior ca este acvariul cu cea mai mare inaltime din Statele Unite si ca s-a dorit recrearea fidela a faunei si ambientului subacvatic din zona de sud a Californiei. In fata lui, o gramada de prichindei stand pe jos (alaturi de 2 educatoare si vreo 3 bunici), cu gurile cascate, capul pe spate si ochii tintiti la creaturile din acvariu.


Nu stiam ce asteapta acolo, de ce nu continua vizitatul si la nivelul doi. In cinci minute am aflat de ce. Se apropia ora mesei... si un scafandru profesionist avea sa intre in acvariu, hranind pe rand rechini leopard (Leopard Shark), rechini zebra (Zebra Shark), pestii gigant (Giant Sea Bass - acesta avea 50 kg... , white seabass), tipari californieni (California Moray Eel) si pesti chitara (Shovelnose Guitarfish), vorbind in acelasi timp si cu spectarorii despre speciile acestea.

Dupa urmarirea spectacolului din acest acvariu, ne indrepatam spre scarile ce duc la nivelul superior... Uauu ... aici zeci de acvarii cu pesti si corali multicolori. Stiam fara sa ma fi uitat pe pliant, ca deja pasisem in "zona tropicala a Pacificului".


Parcurgem aceasta zona si dam peste un tunel de sticla, construit pe sub apa unui acvariu cu pisici de mare si alte animale marine din zona de nord a Pacificului. Si aici avem bafta de o alta reprezentatie. De data aceasta doi scafandri hraneau cu salata verde sutele de pesti ce se imbulzeau pe langa ei, ca gainile bunicii mele cand o vedeau cu castronul de graunte in mana...

Deosebit de amuzant a fost momentul hranirii pisicilor de mare, care aspirau bucatelele de peste special date de catre scafandru, chiar pe geamul de sticla din fata noastra (spre deliciul spectatorilor). In galeria foto din aceasta pagina veti gasi si poze facute in timpul "ospatului".


Ne continuam vizita in incinta Acvariului, unde descoperim o zona in care oricine putea atinge pui de pisici de mare si pui de rechini leopard. Alaturi un bazin urias in care sigur erau "tata si mama" celor ce ne erau prezentati in primul bazin...


   
    1. Long Beach - Aquarium of the Pacific
    1. Aquarium of the Pacific
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...