Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

San Mateo

Este unul din cele mai mari suburbii ale peninsulei San Francisco. La nord, este zona Burlingame, la est este Foster City, iar la sud este Belmont. Nu mi-as fi dat seama niciodata (si nici acum nu sunt suta la suta convinsa ca stiu) cand incepe si cand se termina San Mateo, daca n-ar scrie pe panourile de pe autostrada ca pe urmatoarele 2 sau 3 iesiri ajung in una din zonele mentionate mai sus...

San Mateo a fost declarat oras in 1894.

Noi aici am locuit pe tot parcursul sederii in California. Initial am solicitat firmei la care lucram sa ne gaseasca o locuinta foarte aproape de firma. Zis si facut. Sper ca va amintiti de cele povestite in capitolul 1, Primele ore pe taram american. Am stat la un hotel, dupa care, in aceeasi prima luna (speriata fiind de "multitudinea" de strazi "suprapuse si incalcite", de locurile noi cu care de-abia facusem cunostinta), ne-am gasit cazare intr-un complex de locuinte de aici. Ne-am gandit ca dupa 6 luni (cand va expira contractul de inchiriere), ne vom muta in San Francisco.

Dar... stiti cum e cu "socoteala din targ"... nu s-a potrivit... Dupa 2 saptamani am prins curaj la vizitat orasul San Francisco, in weekend-uri, pentru ca in timpul saptamanii eram de dimineata (10a.m.) pana seara (8-9p.m. si uneori chiar si 10p.m.) la serviciu. Ne-am dat seama rapid ca nu se merita sa ne mutam, mai ales ca:

  • am apucat de-a ne cumpara mobila (canapea, pat, scaune - de-astea necesare prin casa);
  • lucram ca disperatii toata ziua si seara numai de vizitat orasul nu ne arde si
  • San Francisco (orasul in care doream sa locuim, mai aproape de principalele obiective turistice, pe care planificasem sa le vedem, inca din tara) e la o azvarlitura de bat de San Mateo (20 de mile), distanta parcursa in 15-20 de minute pe autostrada ... ca din Unirii pana pe Stefan cel Mare in Bucuresti ... seara, cand nu e trafic... ;o)
   
    1. O librarie in San Mateo...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...