Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Santa Clara

Santa Clara este un oras situat in mijlocul zonei Silicon Valley. Aici isi au sediul mai multe firme "silicioase" importante: Intel, Sun Microsystems, NVIDIA si alte firme ce furnizeaza intregii lumi produse high-tech. Mai multe despre aceasta zona vezi gasi in capitolul dedicat Silicon Valley.

In Stanta Clara se gasesc 2 universitati importante Mission College si Santa Clara University (cea mai veche institutie de invatamant superior din California).

Tot aici se gaseste un minunat parc de distractii: Great America.

Santa Clara detine si intretine sistemul de electricitate din zona (numit Silicon Valley Power). In 2005, acestui sistem i se adauga o noua fabrica (tot de electricitate) Donald Von Raesfeld Power. Aici se produc 147 megavati de electricitate pentru oras si rezidentii sai. Pretul electricitatii in zona este mult mai redus decat cel platit de locuitorii partii de nord al Californiei, unde producatorul si distribuitorul de energie este PG&E (Pacific Gas and Electric).

San Jose

San Jose inseamna Sfantul Joseph in spaniola si este al treilea oras ca marime al Californiei si al zecelea oras din Statele Unite.
Orasul face parte din zona Santa Clara County, si se afla situat in partea sud-estica a ariei San Francisco Bay (tot in regiunea numita Silicon Valley). Pe vremuri a fost un oras mic de fermieri, dar a devenit rapid un oras foarte populat, cand intre anii 1960 si 1990, s-au construit multe case de catre cei veniti din zonele suburbane.
Acum el are aproape 1 milion de locuitori, fiind cel mai mare oras din nordul Californiei.
Este de fapt unul dintre primele orase ale San Francisco Bay Area (daca nu cel mai mare), din punct de vedere al populatiei, intinderii si dezvoltarii industriale.

San Jose a fost fondat in 29 noiembrie 1777. Pe vremea aceea se numea "El Pueblo de San Jose de Guadalupe" (Orasul lui San Jose al Guadalupei :o) ) si a fost primul oras din colonia spaniola Nueva California (Noua Californie), care a devenit mai tarziu Alta California (Inalta Californie).
Dupa mai mult de 150 de ani ca centru agricol, ca si orasul Santa Clara, San Jose cunoaste o creste a numarului de case dupa cel de-al doilea Razboi Mondial (in perioada 1950-1960), cand soldatii se intorc acasa. Un nou boom demografic se produce in 1990, cand o data cu boom-ul industriei tehnologiei (IT-ului), San Jose este numit capitala zonei Silicon Valley.

   
    1. Santa Clara
    1. Pe una din elegantele strazi ale orasului San Jose... Si... toate sunt asa ...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...