Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Los Angeles

Este cel mai mare oras al Californiei si al doilea din Statele Unite. Cunoscut sub abrevierea L.A., "orasul ingerilor" numara aproximativ 3.8 milioane de persoane si este intins pe o suprafata de 498.3 mile patrate (adica 1 290 km patrati), in sudul Californiei.
Zona metropolitana a L.A.-ului numara aproape 13 milioane de rezidenti veniti din toate colturile lumii, fiind judetul ("county") cu cea mai mare varietate de natii.
Locuitorii Los Angeles-ului se numesc "angelenos" sau "angelinos". Se vorbeste engleza, dar majoritatea cunosc si spaniola (ca de altfel in toata California).

Mmmm... mai merge un pic de istorie?!? E interesant !!! Merita citit...
Los Angeles a fost fondat in 4 septembrie 1781, de catre guvernatorul spaniol Felipe de Neve, ca "El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de la Porciuncula" (Orasul Doamnei Noastre, Regina Ingerilor din Porziuncola).
El a devenit in 1821 o parte a Mexicului, dupa declararea independentei sale fata de Spania. In 1848, la sfarsitul razboiului Mexicano-American, Los Angeles si California au fost achizitionate ca parte a tratatului de la Guadalupe Hidalgo, devenind astfel parte a Statelor Unite. Mexicului i-a revenit teritoriul Baja California (California de Jos).
Los Angeles a fost declarat oras in 4 aprilie 1850, cu 5 luni inainte de declararea Californiei ca stat in cadrul Statelor Unite.
Los Angeles este unul din cele mai importante centre de afaceri, de schimburi internationale, divertisment, cultura, moda, stiinta si tehnologie, din lume.
Aici de gaseste Hollywood-ul, cunoscut ca "Entertainment Capital of the World" (Capitala divertismentului a intregii lumi), conducand lumea in ceea ce priveste productia de filme, productii de televiziune si inregistrari muzicale.

   
    1. Los Angeles intr-o zi un pic innorata
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...