Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Hollywood

Hollywood este un district al orasului Los Angeles, fiind situat in partea de vest-nord-vest a orasului.
Datorita faimei sale si identitatii culturale ca un centru istoric al studiourilor cinematografice si al starurilor de cinema, cuvantul "Hollywood" este deseori sinonim cu "cinema"-ul Statelor Unite.
Porecla "Tinseltown" (oras de beteala) se refera la stralucire, natura superficiala a Hollywood-ului si industria de film.
Astazi, multe din industria cinematografica s-au dispersat in imprejurimi (in Burbank si Los Angeles Westside), dar industria auxiliara principala (editarea, efecte speciale, recuzita, post-productia si firme de iluminat) a ramas in Hollywood (exemplu: Paramount Pictures).
Multe teatre istorice hollywood-iene sunt folosite ca sali de concerte, la premierele filmelor participante la "Academy Awards".
Hollywood este o destinatie cunoscuta pentru viata de noapte si turism, fiind "casa" bulevardului faimei (Hollywood Walk of Fame) - bulevardul cu stelute.

Hollywood este suprafata cuprinsa intre Beverly Hills(la est), Mulholland Drive, Laurel Canyon, bulevardul Cahuenga si Barham, si orasele Burbank si Glendale(la sud), Melrose Avenue(la nord) si autostrada Golden State si Hyperion Avenue(la vest).
Populatia districtului este de 167 664 iar venitul mediu(pe familie) era de 33 409 usd in 1999.
Fiind parte a orasului Los Angeles, Hollywood nu are propria administratie municipala, dar are un conducator, declarat de Camera de Comert a Hollywood-ului; el este "primarul" Hollywood-ului doar pentru scopuri ceremoniale.
Johnny Grant a detinut aceasta pozitie pentru cateva decenii, pana la moartea sa in 9 ianuarie 2008.
Hollywood a devenit un nume simbolic pentru industria de film si din acest motiv, alte locatii pentru care reprezentativa era industria cinematografica au imprumutat o parte din numele sau ("-ollywood"). Un exemplu, in acest sens este "Bollywood" - pentru industria de film din Mumbai, India.

   
    1. Hollywood Walk of Fame - "bulevardul cu stelute"
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...