Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Sausalito

In acest orasel am ajuns gresind drumul catre punctul de vizionare al podului Golden Gate, punct special amenajat pentru turisti. Ne-am gandit ca daca o luam pe o straduta la dreapta vom iesi de pe autostrada, dar vom gasi rapid semnul care ne ghida inapoi spre minunatul pod, chiar la punctul de panorama... Complet gresit... straduta la dreapta se facea din ce in ce mai ingusta, pe alocuri cu serpentine... nici gand de vreo strada la stanga... ducea spre baza dealului de pe care tocmai venisem (la capatul podului Golden Gate). Dar ne bucuram... aveam sa vedem locuri noi, iar privelistea nu era deloc neplacuta. Ba chiar ne-am mirat cum un orasel asa frumos sta asa pitit la baza dealului, fara urma de reclama despre frumusetile de aici.

Sausalito este un orasel pescaresc (ca si Fisherman's Wharf), iar dupa varietatea de barci, cu multa istorie. A fost ocupat de secole, de nativi americani. In 1822, un marinar englez, William Richardson a ajuns in San Francisco si s-a decis sa ramana. El a fost printre primii vanzatori albi din San Francisco. Afacerea lui s-a extins rapid, dincolo de zona golfului San Francisco, catre Sausalito, unde livra navelor existente aici, apa proaspata si lemne de foc.

In 1838, Richardson a primit un teren de 19 500 de acri, pamant pe care l-a numit "Rancho del Sausalito" (ferma de la Sausalito). Denumire spaniola ?!? Da. La acea vreme, California era inca parte a Mexicului.
El si-a construit un imperiu maritim cu baza in Sausalito. Nu a fost insa singurul care a facut asta. Se parea ca explozia economica, generata de Gold Rush (goana dupa aur) i-ar fi adus mari oportunitati. Cu toate acestea, el a murit falit, in 1856, pierzand si ferma, datorita marilor datorii pe care le-a avut.

O istorioara usor trista, dar incarcata de istoria acelor vremuri. Azi, Sausalito este "oraselul pitit din inima golfului San Francisco" (cum i-am spus eu), un oras cochet, linistit, plin de turisti dornici sa faca plimbari pe diferite ambarcatiuni (iahturi de ultima generatie sau barci cu panze), sau doar simple promenade pe faleza linistita pe care si eu am facut pozele prezente pe aceasta pagina.
   
    1. Sausalito
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...