Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Long Beach

Long Beach este unul din marile orase din sudul Californiei, pe coasta Pacificului. El este situat in regiunea Los Angeles, la aproximativ 20 de mile (32 km) de acesta. Long Beach se invecineaza la sud-est cu tinutul Orange (Orange County).

Din punctul de vedere al marimii acestui oras, Long Beach ocupa locul 36 pe natiuni si locul 5 la nivelul Californiei. In 2008, numarul populatiei era de 492 682 de persoane. La nivelul tinutului din care face parte (cum sunt in Romania judetele), Long Beach este al doilea oras ca marime, dupa Los Angeles, si orasul cu cea mai mare diversitate de natii.
Portul din Long Beach este unul din cele mai mari din lume. Orasul are bine dezvoltata industria petroliera, petrolul fiind extras atat de pe continent, cat si de pe ocean. Fabricile de aici sunt mari producatoare de avioane, parti pentru automobile, echipament electronic si audio-vizual, dar si mobilier. Long Beach este de asemenea casa cartierelor generale pentru mari corporatii ca: Epson America, Molina Healthcare si Scan Health Plan. Din punct de vedere economic, Long Beach a crescut datorita dezvoltarii inaltei tehnologii si industriei aerospatiale din zona.

Poza anterioara este facuta din larg, de pe vasul Regina Maria, despre care o sa va povestesc cate ceva in cele ce urmeaza.Vasul Queen Mary ancorat in portul orasului Long Beach, a fost un vas britanic (cu o capacitate mai mare decat Titanic) si a servit atat ca nava de razboi(1940-1946), cat si ca nava de croaziera (dupa sfarsitul razboiului). Ultima mare croaziera (Last Great Cruise) a fost inregistrata cu data de 31 octombrie 1967. Din 11 decembrie 1967, vasul este proprietatea orasului Long Beach. Acum el face parte din circuitul turistic al acestui oras, fiind tot odata si hotel.

Cateva detalii interesante despre aceasta nava, ar fi:
- a fost contruit in Scotia, de catre John Brown & Co., LTD., Clydebank;
- a fost lansat la apa in 26 septembrie 1934;
- lungimea totala: 1 019.5 feet (310.74 m);
- greutatea totala: 81 237 tone;
- viteza de croaziera: 28.5 noduri/h (55.17 km/h);
- are 12 punti; puntea de promenada are 724 feet (220.68 metri);
- a ancorat in peste 2000 de porturi;
- capacitate de transport 1957 de pasageri;
- echipajul era format din 1174 de persoane;
- capacitate in barci de salvare: 145 de persoane... ooo...la cat era de imens, numai 145 de persoane se salvau in barci?!?... bine ca n-a avut soarta Titanicului...
- 3 cosuri de fum imense (11 metri inaltime si 7 metri latime)... ganditi-va ce motoare are... Unul din cosuri se vede in poza de mai sus, iar toate trei, intr-una din pozele de mai jos.Alaturi de acest vas sta cuminte, asteptand vizitatorii curiosi, un submarin rusesc...


   
    1. Long Beach
    1. Long Beach - Vasul "Regina Maria"
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...