Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Anaheim

Anaheim, este astazi al zecelea oras ca marime din California. A inceput in 1857 ca o colonie germana de agricultori, avandu-l ca fondator pe George Hansen. Numele orasului ... "Ana" - de la raul Sfanta Ana ce trece prin apropiere, si "heim" - de la "acasa", cuvant de origine germana. Pionierii acestor taramuri considerau acesta locatie "casa de langa rau".

Populatia acestui orasel avea ca ocupatie principala agricultura. In primele decenii de existenta ale acestui oras, cultura predominanta a fost vita de vie, dar dupa 1870 (cand o boala rara a dat peste aceasta cultura), locuitorii s-au reorientat rapid si au plantat pomi fructiferi (citrice). Primele portocale puse in vanzare in tinutul Orange au fost culese din Anaheim. Alte culturi au fost cele de nuci si ardei iuti (chili peppers) - din care se face boiaua rosie.
Acesti primi vanzatori de portocale au fost fermieri, dar si scriitori, artisti si muzicieni; primele cladiri de interes public construite, nefiind cladiri administrative ci o scoala si o opera.

Ne-am plimbat pe cateva stradute ale orasului. Strazile largi, curate(ca de altfel in toata California), cu palmieri de-o parte si de alta, pastrau un parfum discret al vremurilor nu de mult apuse. Orasul e cunoscut azi dupa vestitul parc de distractii Disneyland. Sute de turisti vin zilnic la Disneyland si viziteaza inevitabil si frumosul oras Anaheim.Anaheim a fost declarat oras in 1876 si numara 881 de locuitori. Micuta comunitate rurala a crescut incet, dar constant in urmatoarele cateva decenii. In 1924, a luat nastere o traditie locala, odata cu prima parada de Halloween in Anaheim. Astazi, festivalul aduce anual 150 000 de spectatori in Anaheim.

   
    1. Anaheim
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...