Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Anaheim - Disneyland

"Disneyland. Pentru toti care vin in acest loc minunat, "Bine ati venit"! Disneyland este locul vostru. Aici, veti retrai amintiri din trecut si tot aici veti descoperi savoarea provocarilor viitorului. Disneyland este dedicat idealurilor, visurilor si faptelor grele care au creat America, cu speranta ca acest taram va fi sursa de inspiratie pentru intreaga lume." spunea Walt Disney in 17 iulie 1955.

De ce Disneyland in Anaheim? In cele ce urmeaza voi incerca sa povestesc pe scurt de unde ideea de parc de distractii si de ce tocmai in Anaheim.

A fost de fapt un vis ... visul lui Walt Disney care a dorit sa creeze un parc pentru familii, un loc de joaca unic unde toti sa gaseasca fericirea, sa se relaxeze. Ideea i-a venit cand a vizitat parcurile locale impreuna cu fiicele sale Sharon si Diane, parcuri lipsite de imaginatie. Walt s-a hotarat sa proiecteze "parcul sau"; planuind sa il construiasca pe 11 acri se pamant, vis-a-vis de studiourile sale din Burbank.
Acest parc - numit Mickey Mouse Park - ar facilita desfasurarea de activitati in familie, pentru a se bucura impreuna. Initial a proiectat un lac (cu peste) unde parintii si copiii puteau sta pe mal sa se bucure de pescuit, o insula in centrul lacului pentru copii (pentru explorari), barci care sa fie folosite pe lac imprejurul insulei. De asemenea s-a gandit la un carusel, un chiosc si o traditionala strada principala ("Main Street") care vor aduce la randul lor o experienta unica pentru familiile moderne, o vizita printr-un oras mic, american, de la inceputul secolului. Si pentru ca hobby-ul lui erau trenurile in miniatura, Walt a adaugat proiectului si un astfel de trenulet care urma sa plimbe vizitatorii in parc.Cu proiectul schematizat si 10 000 dolari buget, Walt si-a prezentat planul spre aprobare catre primaria orasului Burbank. Oficialii orasului, temandu-se ca acest proiect va deveni un carnaval permanent, i-au respins cererea.
Walt a inceput sa-si revizuiasca proiectul, pentru a fi acceptat. Pe parcurs ce muncea, noi idei ii veneau in minte: o parte a parcului sa fie dedicata vestului salbatic; o alta parte copiilor care viseaza sa depaseasca frontierele spatiului, in lumea de maine. Cu cat dezvolta mai mult, cu atat realiza ca 11 acri in Burbank sunt insuficienti pentru noua sa viziune.

   
    1. Anaheim - Disneyland
  • Disneyland
  • Disneyland - Casa bantuita
  • Disneyland - Vapor
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...