Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Golden Gate Park este cel mai mare parc al orasului San Francisco. Parcul are peste un milion de copaci, cateva fantani arteziene si lacuri, gazduieste si cateva muzee: al florilor ("Conservatory of Flowers"), al stiintelor ("Academy of Sciences"), al artelor ("De Young Museum" - numit dupa numele directorului din 1921, domnul de Young), un stadion ("Golden Gate Park Stadium"-numit si "terenul de polo"), dar si superbe gradini: gradina japoneza fiind una din cele mai deosebite.
In weekend parcul pare neincapator. Cozi imense sunt formate permanent la muzeele mentionate, iar persoane de toate varstele se bucura de frumusetea acestui parc, fie ca stau pe banci, in apropierea vreunei fantani arteziene sau in interiorul gradinilor.
Am inteles ca parcul se numara printre cele mai vizitate parcuri din Statele Unite (pe locul 3), cu 13 milioane de vizitatori anual.


Ce se poate vedea in poza alaturata este "Conservatory of Flowers" - o sera uriasa, cu o multime de plate exotice, in care cea mai interesanta zona este cea a orhideelor (aici se gasesc 700 din cele 1000 de specii cunoscute).

Este recunoscuta ca cea mai mare gradina botanica ("casa verde") din Golden Gate Park. A fost costruita din lemn si sticla in 1878 si este prima constructie a parcului Golden Gate si a intregului tinut (Bay Area).

De asemenea, este cea mai veche constructie (sera) din lemn din Statele Unite. Toate acestea au facut ca aceasta contructie sa fie inscrisa in Registrul National al Statelor Unite (si al Californiei) al Monumentelor Istorice.
Este o "marca inregistrata" a San Francisco-ului si a Societatii Americane de Inginerie Civila.


Music Concourse este o piata in aer liber, proiectata ca un loc de intalnire pentru adunari publice centrat in jurul spectacolelor de muzica. Principalul punct de atractie al piatetei,este Spreckels Templul de Muzica, numit si "Bandshell" (scoica formatiei); a fost construit in 1899. Monumentul a fost grav avariat in 1906 si 1989, de doua cutremure, dar a fost renovat si a servit ca o scena pentru numerosi interpreti de-a lungul anilor, inclusiv Luciano Pavarotti.
O multime de ulmi (adusi cu avionul din Londra si Scotia) sunt asezati in forma de matrice in piata aceasta aflata intre Muzeul Memorial de Young si Academia Stiintelor. In mijlocul piatetei se afla 3 fantani arteziene care unesc printr-o linie imaginara centrul, de monumentul "scoica".
Trecerea dintre cele doua muzee (prin aceasta frumoasa gradina de ulmi) se face prin pasarele pietonale si trepte, intr-o armonie perfecta.
Statui reprezentant importanti compozitori ai tuturor timpurilor (Giuseppe Verdi, Ludwig von Beethoven si altii) sunt asezate pe marginea acestei gradini. Am observat chiar si o statuie reprezentand un gladiator roman, in partea de nord a piatetei de forma ovala. Pe placuta informativa scria ca statuia comemoreaza inceperea lucrarilor in pieta "Music Concourse" in 1893.   
    1. Conservatory of Flowers in Golden Gate Park ... Daaa, hop si mandra-n poza...
    1. Music Concourse, intr-o zi ploioasa...
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...