Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Fremont

Orasul Fremont, un minunat si linistit oras din tinutul Alameda - California, a inceput sa ne fie loc destul de des frecventat, din luna iunie (2009). Aici ne prezentam negresit, in fiecare saptamana (marti si vineri). De ce?!? Ne-am hotarat sa ne mai dezmortim putin dupa 8 ore de munca.

Asa ca ne-am inscris la un curs de Shaolin Kung Fu. Lorin a cautat un loc de antrenament in care sa existe (special) calugari shaolini. Asa se facu ca intr-o insorita zi de marti, setam GPS-ul pe locatia cu pricina si in aproximativ 30 de minute ajungem in Fremont, in fata centrului de antrenamente. Cu o proxima ocazie o sa cer voie administratorei sa fac cateva poze la antrenamente. Nu de alta, dar cum aici pentru ORICE se poate da in judecata, e mai potrivit sa intreb decat sa fac poze "neautorizate" cursantilor.
Momentan, ma limitez la a va prezenta cateva poze din oras: casute cochete, cu gazon impecabil, strazi curate si parca ieri facute, o poza a unei frumoase biserici catolice cred, de vreme ce la intrare scrie mare (Holy Spirit Church).

Cateva cuvinte depre antrenamentele shaolin kung fu ?!? Iata:

De cum ne-am aratat dornici de a urma cursurile si am si platit suma aferenta pentru 3 luni, ne si trezim ca doamna administrator ne inmaneaza costumatia potrivita (tricou alb cu sigla templului Shaolin USA), pantaloni negri si pantofi de sport.

Asa ca urmatoarea data cand venim, putem si incepe. Primele ore de antrenament au fost foarte interesante pentru mine. Daca pentru Lorin, stilul si antrenamentul kung fu era ceva familiar, pentru mine totul era nou: echipament si miscari neobisnuite. Vorbesc din perspectiva a ceea ce eram eu obisnuita sa fac la capitolul sport: lucrul pe aparate (banda de alergari, bicicleta, masinarii pentru lucrarea diferitelor grupe de muschi - de la brate si solduri, pana la gambe si fesieri).

Eeee... foaia se schimba in ceea ce priveste acest sport: miscari precise intr-o ordine bine stabilita, incordare maxima, incepand cu ochii care trebuie sa fie obligatoriu incruntati si terminand cu varfurile picioarelor. De fiecare data cand ma privesc in oglinda si vad cat de fioroasa sunt, ma bufneste un ras de ma vad nevoita sa suport criticile shaolinului. Fie vorba intre noi, vorbele lui nu ma afecteaza deloc, de vreme ce nu inteleg nica din ce zice ... :o)
Calugarii Shaolin?!? Niste cetateni la 17-25 de ani, care inainte de antrenamentele cu noi, fac niste sarituri cu intoarceri si rasuciri prin aer, urmate de aterizari line, ca de felina, de ramanem toti cu gurile cascate, ca la dentist (intrebandu-ne in acelasi timp daca vom reusi si noi sa facem dupa vreun an, macar saritura de la inceput)...

Sunt trei antrenori; niciunul nu stie engleza bine. Avem noroc de cativa cursanti cu ochi migdalati ca si ei, care ne mai traduc instructiunile date de calugari. Uneori suntem opriti din executia unui exercitiu pentru ca un cursant a gresit. I se arata special unde a gresit si e rugat sa preia pozitia aratata intocmai, timp in care, noi ceilalti ramanem in pozitia respectiva. Nu cred ca va inchipuiti ce schimonoseli pe fetele noastre, daca respetivul cursant nu se aseaza mai repede in pozitia adecvata... Tremuram toti din toti muschii si toate incheieturile si evident ca ne uitam urat la "invatacel"... Cate mi-or mai fi zis si mie in gand colegii!

Cele cateva cuvinte s-au transformat in cateva fraze destul de ample, detaliate (cum mi-e stilul). Inchei aici, cu promisiunea unei adaugari in pagina a 2-3 poze de la antrenamentele kung fu.


Si putin istorie nu strica... Acest frumos loc a fost declarat oras in 23 ianuarie 1956 si a fost numit asa dupa "Marele Descoperitor" John Charles Fremont. Astazi orasul face parte din "Aria celor trei orase"(Tri-City Area) alaturi de Newark si Union City. Nu rateaza ocazia sa fie si unul din orasele renumitei zone Silicon Valley.

Continuare... (16 octombrie 2009)

Ma tin de cuvant si adaug si pozele facute in incinta salii de antrenamente kung fu si ... iata-le! Vizionare placuta!


   
    1. Fremont
    1. Fremont - sala de antrenamente Shaolin Kung Fu
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...