Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Santa Cruz Boardwalk Beach

Aici am admirat faleza si puzderia de lume gata de distractie pe plaja si dornica de senzatii tari in parcul de distractii prevazut cu nu mai putin de 3 roaler coaster-e.


Ne-am cumparat bilete si ne-am indreptat spre cel mai mare roaler coster(Giant Dipper - marca inregistrata si momument istoric al orasului Santa Cruz), un gigant, care implinea anul acesta 85 de ani, din lemn, dinspre care se auzeau cele mai multe tipete. Stam cuminti la coada si in mai putin de 5 minute, ne pomenim ca urcam in trenulet. Incep tipetele... Ei, da' cand a inceput Lorin sa zbiere...liniste totala... toata lumea asculta in spate... Lorin eram "vocea intai", pe langa el si eu performam la standarde inalte, ca deee... familie suntem, nu?


Dupa plimbarea aceasta, incercam sa ne revenim la discutie usoara (pe o banca cu sclipici) alaturi de o gustare rapida si o bautura racoritoare. Fiind destul de cald, eu si Rocsana incercam sa urmam exemplul altor zeci de persoane din parc, care gustau "cu foc" din cate-o inghetata. Cu ochii girofar, atenta la tot ce ma-nconjoara, ma abat intr-un magazin, sa caut magneti de frigider (sa iau o amintire)... Mi-am cumparat sandale. Ne intalnim cu baietii, tocmai cand ieseam din magazin. Eu purtam un ranjet larg pe fata.
Dizzy: "Hai, unde-i inghetata?!?"
Rocsana: "N-am mai ajuns. Ca ne-am oprit la sandale."
Bufnim cu totii in ras si ne indreptam apoi catre chioscul de inghetata. Care era la doi pasi...si... cumparam evident inghetata (la cornet, data printr-o crusta de ciocolata). Mai cascam gura pe langa cateva masinarii (roaler coaster cu apa, lanturi, tacadale, caracatita) si apoi ne indreptam spre plaja.Nici aici nu ma satur de facut poze. Fotograful: Lorin. Nu ma plang. Mi-a facut pe plac si a surprins un cadru frumos, desi eram uda pana la genunchi, dupa vreo trei sarituri pe malul apei. Eram plini de nisip, dar nu ne faceam probleme. Stiam ca ne putem reintoarce pe faleza aglomerata, perfect curati. La fiecare scara care dadea spre faleza era un dus de vreo jumatate de metru, special proiectat la acest nivel, pentru ca oricine (copil sau adult) sa se spele pe picioare. Nu ca la noi, de neam prost: dusuri inalte, de spalat din cap pana-n picioare, la care stai dublu ca timp... ca na, e mult mai mult de spalat...si oricum faceai baie acasa din nou. Asa solutie, n-or gasi-o si romanii nostri!?


Orasul Santa Cruz este cel mai mare oras al tinutului cu acelasi nume, din California. Este un orasel cu nu mai mult de 60 000 de locuitori, situat pe marginea nordica a golfului Monterey. Domeniile economice dezvoltate in zona sunt: agricultura, turismul, educatia si industria high tech.

   
    1. Santa Cruz Boardwalk Beach
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...