Data: 19.01.2022   |   Harta site-ului |  Contact  

   

Fisherman's Wharf (Cheiul pescarior) ... este, dupa cum ii spune si numele, un chei pescaresc, unde cea mai mare parte a barcilor exitente aici apartin descendentilor pescarilor care si-au facut loc de trai pe apele golfului San Francisco. Cele trei generatii de barci se pot observa foarte usor in poza alaturata.
Cheiul contine si cateva sute de barci de "generatia a doua" - barci de tip Monterey - cu motoare pe benzina, mai puternice, care faceau posibil pescuitul mai multe zile pe an.
Modelul Monterey a fost imbunatatit (datorita evolutiei industriei automobilelor) si astazi are si o alta utilitate decat aceea de pescuit si anume: ambarcatiune pentru plimbare prin port. Aceste tipuri de ambarcatiuni constituie a treia generatie de barci din acest chei; dotate cu tehnologie de ultima ora, ele au o capacitate impresionanata de croaziera.

Dintre informatiile care mi-au placut au fost ca in primii ani de functionare a acestui chei pescaresc, pescarii obtineau informatii despre vreme, din natura: daca luna era la est, avea sa vina mareea; daca era la vest, mareea curgea de la Golden Gate. Un cerc in jurul lunii insemna ploaie. Vedeti unde-si are originea "cititul in stele"? Pasari zburand in jurul barcii insemna vant puternic.
Iar pentru a comunica in ceata densa a diminetii, pescarii obisnuiau sa cante. Daca o barca nu s-ar vedea in apropiere, melodia capitanului ar fi fost auzita si negresit oricine ar fi stiut ca o barca este acolo.


   
    1. Cheiul pescarilor
Daca iti place ce citesti / designul site-ului ...